2011-06-03 17:16:54• hírek • Póti Orsolya

Bemutatták a diplomamunkákat

Június 3-tól változatos képzőművészeti kiállításnak ad otthont a Vécsey-ház. A Szatmárnémeti "Aurel Popp" Zene és Képzőművészeti Líceum végzős diákjai mutatták be alkotásaikat. Az érdeklődők festmények és rajzok mellett, kerámiákat, fotókat és építészeti tervrajzokat tekinthetnek meg.

Jobbnál jobb alkotásokkal kápráztatják a el a közönséget a szatmári művészeti iskola diákjai: közel negyven mű vár csodálatra. Az iskola festészet, rajz, fotó és kerámia szakos végzősei egyedi darabokkal lepték meg nem csak a nézelődőket, hanem tanáraikat is. Az említett szakok mellett az elmúlt tanévtől építészet is indult, az ezt az ágat tanulók is bemutatták tervrajzaikat.

A nagy hagyománynak örvendő kiállítást Felicia Grigorescu muzeológus nyitotta meg, majd köszöntőbeszédet mondott Sabo Marcel, a művészeti líceum igazgatója, Nyíri Zoltán tanár és Adrian Stef, a Megyei Tanács alelnöke. Mint megtudtuk ez immár az iskola tizenhatodik generációjának kiállítása.  A zeneszakosok előadására június 10-én, péntek délután 17 órától kerül sor a "Dinu Fipatti" Filharmóniában.




Képgaléria:

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: